• Tørket fjellgull (skavet tørketkjøtt)
• Tørket stek (beinfri)
• Tørket bog (med bein)
• Tørket hjerte
• Røkt stek (beinfri)
• Buljongkjøtt
• Saltkjøtt
• Margebein
• Ryggkoteletter / sadel
• Stek (med bein)
• Surret stek
• Bog
• Skav av bog
• Ytrefilet
• Indrefilet
Vareutvalg vil variere med årstid. For andre produkter ta gjerne kontakt!
Produktet brukes som:
• Turmat
• Mellommåltider
• Pålegg
• Snacks til god drikke og godt selskap
Fra gammelt av tørket samene reinkjøtt for å kunne oppbevare og ha tilgang til reinkjøtt om sommeren, da det ikke var muligheter for nedfrysing. Tørket kjøtt var den største kilden til proteiner om sommeren.
Den perfekte turmat som er mettende og sunn, god holdbarhet og lett å ta med seg.
I generasjoner har tørket kjøtt vært en naturlig del ved bålet på fjellet både i kaffen og sammen med brødskiven eller lett stekt på bålet.
Lite, men sunt fett. Fettinnholdet i reinsdyrkjøtt er på 2,4 %, og er langt lavere enn hos husdyr i landbruket. Av fettet som finnes i rein er omlag halvparten umettet fett. Dette er det "gode" fettet. Dette fremkommer av forskning foretatt av både Eva Wiklund ved Sveriges Landbruksuniversitet og Mauri Nieminen ved Kaamanen Reinforsøkstasjon i Finland.
I Finland er det foretatt en sammenligning av den kjemiske sammensetningen i reinsdyrkjøtt, storfekjøtt og svinekjøtt. Forskningen viser at reinsdyrkjøtt (spesielt kjøtt fra kalv) inneholder mye større mengder vitamin B1 og B2, og større mengder vitamin A og B3 enn i storfekjøtt og svinekjøtt. Reinsdyrkjøtt inneholder også andre vitaminer som vitamin B12, vitamin B9, vitamin C og vitamin E. Spesielt innmat har mye vitaminer.
Den samme forskningen viser at mineralmengden i reinsdyrkjøtt også er høyere enn i storfekjøtt og svinekjøtt. Dette gjelder spesielt kobber og selen, men også sink, kalsium, magnesium og nitrogen. Reinsdyrkjøtt er også svært rikt på jern.
(Kilde: Mattilsynet, publisert 02.11.2004)
KAUTOKEINO REIN
Njurgoluodda 15
9520 Kautokeino